пятница, 28 октября 2016 г.



Пам'ять серця
28 жовтня 2016 року відбулося засідання клубу ветеранів війни та праці «Затишок» до дня визволення України від німецько фашистських загарбників. Працівниками центральної бібліотеки, приділяється значна увага, підопічним відділення соціальної допомоги міського територіального центру. Захід «Пам'ять серця» був присвячений пам'яті тих, хто не шкодуючи ні сил, ні самого життя боровся за звільнення всієї нашої країни. 

четверг, 13 октября 2016 г.


До Дня Захисника України та Українського козацтва 13.10.2016 р. завідуюча Клугіно-Башкирівської бібліотеки Н. В.Єрмолаєва та методист Чугуївської ЦБС Г. В. Барміна завітали до ЗОШ I-III ступенів №4. Сьогодні ми вирушили у цікаву подорож до наших прапрадідів, запорізьких козаків.

пятница, 7 октября 2016 г.

Плоди здоров’я

06.10.2016 р. Чугуївська центральна бібліотека завітала в гості до міського територіального центру. Вже склалася добра традиція співпраці терцентра та бібліотеки. 

вторник, 4 октября 2016 г.



Бібліотека збирає друзів!
30 вересня своє професійне свято, Всеукраїнський день бібліотек, відзначали бібліотекарі м. Чугуєва. Особливою і головною подією у цей день
було 35 річчя бібліотеки філії м-ну «Дружба». На цьому заході працівників бібліотеки з ювілеєм привітали заступник міського голови Вінник Т. С., народний депутат України Шенцев Д. О., депутати Харківської обласної ради: Донський О. М., Білохвостенко С. В., депутати міської ради: Резченко Є. О., Овчаренко Р. Ю. та багато інших шанувальників бібліотеки. 


 Приємною несподіванкою став подарунок від депутата Харківської обласної ради Донського Олександра Михайловича – ноутбук та велика кількість нових книг, це цінний вклад для читачів віддаленого м-ну «Дружба».
 Під час святкування були нагороджені грамотами працівники бібліотеки: Береговська О. А., Коломієць Ю. В., Прокопчук Ю. В., Самко А. В., Барміна Г. В., Толмачова С. В., 


а також цінним подарункам став сертифікат на отримання мультимедійного обладнання від міського голови Мінаєвої Г. М. 
 За кількістю проведеного читачами часу в бібліотеці та з багатьох інших причин, бібліотека для нас сміливо може претендувати на звання рідного дому.

 На сьогодні – це культурно-дозвіллєвий, інформаційно – просвітницький заклад, який займає помітне місце у житті мікрорайону. Щорічно послугами бібліотеки користуються понад 2 тис. читачів. Кількість книговидач складає понад 20 тис. документів. Інформаційний потенціал книгозбірні – книжковий фонд загальною кількістю близько 26 тис. примірників друкованих видань, безкоштовна робота Інтернет-центру та двох клубів за інтересами: «Натхнення» та «Романтики».

Витоки історії заснування та діяльність бібліотеки тісно пов’язані з заводом «Паливної апаратури», гігант машинобудування набрав обороти у 1981 р. Профспілкова організація разом з адміністрацією завода прийняли рішення створити бібліотеку. З 1982 року на місто завідуючої бібліотеки було призначено Береговську О. А., яка вже 34 роки є беззмінним керівником бібліотеки.
Від щирого серця вітаємо бібліотечних працівників з Всеукраїнським днем бібліотек і бажаємо успіхів у вашій благородній просвітницькій справі. Міцного здоров’я, щастя та благополуччя вам і вашим родинам.




Робота рулить!




УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...