четверг, 9 ноября 2017 г.

Чи добре ти знаєш рідну мову


Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято — День української писемності та мови.
6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: «На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».
 І сьогодні  до нас, у Центральну бібліотеку Чугуївської ЦБС, з нагоди свята завітали учні 4-го класу ЗОШ № 1, класний керівник Нікіфорова Олена Юріївна.




 Під час заходу присутні познайомилися зі сторінками історії української мови та писемності,  з її скарбами та  величезними можливостями. Учні з задоволенням взяли участь в мовній  грі-вікторині «Чи добре ти знаєш рідну мову».



Малеча прослухала легенду, яка називається «Ліки від байдужості», відгадували загадки-шаради та ребуси, згадували українськи народні казки. Приймали участь у конкурсі «Мовні спотиканочки», хто швидше й правильно промовить скоромовки. З захопленням грали в гру «Приклади без чисел», шукали слова- паліндроми. Учасники гри розкривали зміст фразеологізмів жестами.




Увазі учнів було представлене відео «Легенда про те як виникли імена».
Наприкінці свята подивилися відеокліп «Це моя країна».
     




Приємно, що дітям захід сподобався. Адже хлопці і дівчата отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...