четверг, 15 апреля 2021 г.

ЖУРНАЛИСТ, ПИСЬМЕННИК, СЦЕНАРІСТ. КУРКОВ АНДРІЙ 60 років

Сучасний український письменник і один з найбільш цікавих діячів сучасного українського літературного процесу. Всі книги Андрія Куркова відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами. За сценаріями цього письменника створено вісім кінофільмів, а в 2014 році він був нагороджений Орденом Почесного легіону Франції. Його твори перекладені на 36 мов світу.
Герой роману "Пікнік на льоду" журналіст Віктор Золотарьов отримує незвичайне завдання від великої газети: писати некрологи на видних впливових людей, хоча всі вони поки ще живі. Поступово він розуміє, що став учасником великої гри тіньових структур, вийти з якої живим виявляється майже нереальним завданням ..
Книга продовжує розпочатий автором в романі "Пікнік на льоду" розповідь про долю журналіста Віктора Золотарьова. Рятуючись від смерті в Антарктиді або беручи участь в передвиборній кампанії в Києві, переживаючи жахи "добровільного" чеченського полону, він усвідомлює справедливість Закону равлика, народженого самим життям, - без власного будиночка, даху, як равлик без мушлі, - ти слимак. І будь-хто, мимохідь, може просто розчавити тебе ногою.
У новому романі Андрія Куркова «Садівник з Очакова» непримітне, на перший погляд, татуювання на плечі одного з героїв призводить до розгадки таємниці, яку понад півстоліття зберігав будинок в Очакові. Варто 30-річному Ігорю надіти знайдену там стару міліцейську форму, як ця форма перестає бути старою і він опиняється в 1957 році в Очакові, де його чекають сюрпризи з минулого ...
... Від чого залежить майбутнє країни? Ви, напевно, думаєте, що від валютно-золотих резервів? Може бути. Але у автора є й інша версія. Одна з героїнь його роману щоранку їздить з передмістя до Києва, щоб за гроші здати грудне молоко. Один аптекар за свої фармацевтичні експерименти розплачується життям. Один політик будує у себе на дачі церкву, щоб усамітнюватися в ній з Богом і з пляшкою "Хеннессі"... Працівники «Публічної бібліотеки» підготували книжкову виставку до дня народження письменника - «Журналіст, письменник, сценаріст». Запрошуємо всіх зацікавлених творчістю Андрія Куркова до бібліотеки для подальшого знайомства з творами автора.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...