четверг, 1 апреля 2021 г.

Сміх - це ліки від хвороби, сміх вбиває всі мікроби!

Перше квітня в Україні Відзначають свято сміху. Hу, потіха! Ой потіха! Наче цілий білий світ З'їв смішинки на обід!
Сьогодні у всьому світі святкують міжнародне свято День сміху або День дурня. Відзначається воно щорічно в один і той самий день у багатьох країнах — 1 квітня. Має кілька назв. Найпоширенішими є День сміху і День дурнів. У Новій Зеландії, Ірландії, Великобританії, Австралії та Південній Африці розіграші влаштовуються тільки до полудня, а тих, хто жартує після цього часу, називають "квітневими дурнями". Однак розіграші не повинні бути злими і жорстокими. Достовірно не відомо, як і в якій країні з'явився День сміху (День дурня). Але сьогодні це вже не так важливо, оскільки 1 квітня вважається загальновизнаним святом гумору та веселощів. В Україні День сміху з’явився приблизно наприкінці XVIII століття, а остаточно затвердився у ХІХ ст. Його, як і новорічне свято, «завезли» іноземці. Тодішня преса рясніла першоквітневими жартами – здебільшого досить невинними. Цього дня достатньо просто мати гарний настрій, веселитися, жартувати, розважатися і радіти життю.
В цей день потрібно жартувати, І людей усіх вітати! Адже сенс у цьому є, Хто жартує – той живе! І тому я всіх вітаю, Посміхатись заставляю. Зичу вам я грошей міх, В цей день жартів і потіх.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...