четверг, 26 ноября 2015 г.

Всесвітній день інформації

Всесвітній день інформації відзначають у багатьох країнах світу 26 листопада.
Сьогодні світом рухає інформація. Це можуть бути будь-які відомості, які передаються між людьми всілякими способами: усним, письмовим, візуальним та іншими. Це свято було ініційоване Міжнародною академією інформатизації, щоб вказати на всю важливість передачі інформації в сучасному суспільстві. Сьогодні цей процес помітно прискорився, оскільки 20 та 21 століття принесло людині безліч нових технологій, за допомогою яких транслювати
інформацію можна в онлайн-режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі.
Соціальний прогрес, активний розвиток науки зробили інформацію більш доступною для людей. Сьогодні у цей день обов'язково згадують про таке поняття, як інформаційний вибух. Так прийнято називати постійне та стрімке накопичення інформації у світі.


До всесвітнього дня інформації співробітники Чугуївської центральної бібліотеки підготвували для дітей 4-го класу бібліотечне зайняття "Познайомтесь: книга!". Учні дізналися про те, з яких частин складається книга, яку назву носять її основні складаючі. Також грали в ігри, розгадували загадки, вели співбесіду з бібліографом Трофімовою В.В. та бібліотекарем Лановенко К.В. про свої найулюбленіші книжки, про головних персонажів дитячих книжок. Учні з задоволенням розповідали про те, чим займаються у вільний час, які книги читають на данний момент, а також слухали про основні правила поводження з власними, та бібліотечними книгами.
Учні зацікавились книжками ще більше, обіцяли завітати до бібліотеки, розглянути різноманітні запропоновані книги, а також приймати активну участь у пізнаванні нової інформації.

Діти з задоволенням подякували співробітників центральної бібліотеки за цікаво проведений час, а також запам'ятали назви основних частин книги!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...