вторник, 19 декабря 2017 г.

Святкова феєрія «Світом ходить Миколай»


19 грудня, українці відзначають День святого Миколая. Це день святкування та вшанування пам’яті Святого.
Святий Миколай відомий своїми добрими справами і служінням Богу. Це один з перших святих, який популяризував благодійність.
Церква канонізувала Миколая, і в наш час в багатьох будинках моляться цьому святому в горі і радості, а малюки щороку в день Святого Миколая отримують подарунки.
Але головне – дітлахи вчяться добру і любові до людей, щоб потім передати цю непорушну традицію своїм дітям.

Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня до українських дітлахів Святий Миколай сходить із небес. Має він золоті сани з білими золотогривими кіньми, до хати заходить через двері, але часто невидимий, подарунки підкладає завжди під подушку, за винятком хіба тих, які не помістяться. Всі хлопчики й дівчатка отримають дари від Святого.
 Й лише дуже неслухняні дістануть від Миколая золоту-срібну різочку та наказ виправитися до наступного року. В нашій країні це свято набуває все більшої популярності. Його чекають дорослі і діти.
Тому саме сьогодні, 19 грудня до нас завітали наші давні друзі, учні 4-го класу ЗОШ № 1, класний керівник Нікіфорова Олена Юріївна.

Бібліотекари розповіли діткам легенду про Святого Миколая. Показали мультик «Маша и медведь - с любимыми не расставайтесь».



Малеча писали листи з побажаннями до св. Миколая, зустрічала казкових персонажів та Святого Миколая, відгадували загадки, танцювали, співали, водили хоровод.


Наприкінці свята Святий Миколай подарував діткам подарунки , побажав добра, здоров’я і злагоди.

Усі залишились задоволеними.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...