четверг, 15 февраля 2018 г.

Валентинів день – це подарунки і вітання






Свято, якого з нетерпінням чекають усі закохані – від школярів до літніх, свято, коли обов'язково звучать зворушливі визнання і виконуються заповітні бажання, свято, наповнене любов'ю і ніжністю – День святого Валентина. Не даремно він отримав свою другу назву – День всіх закоханих, адже саме кохання присвячений цей самий очікуваний день лютого.
Багато хто вважає, що День святого Валентина придумали продавці листівок і м'яких іграшок для того, щоб закохані скуповували у них товар. Зовсім ні! У цього свята є своя історія і традиції. Зараз ми все розповімо.
Історія свята

Зародилася історія в Стародавньому Римі. Імператор Клавдій II заборонив молодим чоловікам своєї держави одружуватися для того, щоб жінки не заважали забирати їх в армію. Повелитель вважав, що саме пані не відпускають своїх чоловіків на війну. І нібито навмисно заважають сильній статі захищати свою батьківщину. Але любов, як ми знаємо, не перемогти. І люди таємно повінчалися. А допомагав їм у цій справі місцевий лікар і проповідник християнства святий Валентин. Ось тільки тривало щастя молодих не довго. На жаль, до імператори дійшли чутки про таємні вінчання , і порушника закону Валентина кинули до в'язниці. Проповіднику оголосили, що його стратять вже на наступний день. Не гаючи ні хвилини, він написав любовне лист своїй коханій дівчині і попросив передати. Що і стало останнім бажанням мученика. Через двісті років католицька церква Валентина канонізувала. А в 496 році Римський Папа Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.
Активно святкувати День святого Валентина в різних країнах світу почали лише в XIX столітті. І ось донині кожен рік, 14 лютого, закохані дарують одне одному листівки у формі серця, влаштовують романтичні побачення, роблять пропозиції, одружуються.

Центральна бібліотека Чугуївської ЦБС приєдналася до святкування дня закоханих. Бібліотекари провели акцію «Валентинів день – це подарунки і вітання». Читачі на паперових сердечках писали побажання для любимої бібліотеки та приклеювали до великого серця.





Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...