четверг, 14 февраля 2019 г.

Побачення в бібліотеці




За старих часів 14 лютого відзначається день святого Трифона-Перезимник.
А оскільки в цей і в найближчі дні (до самого Великого посту) часто грали весілля, цього православного святого вважали покровителем шлюбних.
В наші дні дата 14 лютого більше відома, як день святого Валентина. За збігом обставин, цей святий теж служив помічником і заступником в амурних справах. Звідси інша назва свята - «День всіх закоханих». За традицією 14 лютого прийнято зізнаватися в коханні своїй другій половинці, дарувати милі сувеніри у формі червоних і рожевих сердець, проводити час зі своїми коханими.
Свято усіх закоханих святкують в Європі з ХІІІ століття, в США – 1777 року, в Україні – з початку 1990-х років.
В різних країнах його святкують по різному. В Японії наприклад проводять конкурс на саме голосне освідчення в коханні. Хлопці та дівчата піднімаються на поміст и по черзі кричать щосили - все, що хочуть сказати своєму коханому чи коханій.
Англійці посилають любовні послання і своїм тваринам, особливо собакам і коням. В Америці в ці дні продаються 108 мільйонів троянд, а на цукерки витрачають 692 мільйони доларів.
Ось і ми вирішили відсвяткувати його на свій смак.
Уже традиційно до нас в бібліотеку завітали учні аграрного ліцею. Бібліотекарі розповіли гостям історію свята і приготували конкурсну програму. Хлопці та дівчата за допомогою жеребкування вибрали собі пару та змагалися за звання Валентина та Валентини.
Хлопці з закритими очима поїли дівчат  соком зі склянки, чистили однією рукою мандарин від шкірки, дівчата робили зі своїх партнерів мумії.

Також пари визнавалися в симпатії один до одного і танцювали повільний танець з яблуком, затиснувши його лобами.

Все проходило в теплій, дружній і веселій атмосфері.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...