четверг, 3 февраля 2022 г.

«Різдвяна пісня Чарльза Діккенса» (07.02 – 210 років від дня народження Ч.Діккенса, англійського письменника)

Відомий англійський майстер пера Чарльз Діккенс самим своїм існуванням спростував думку, що великі письменники зазвичай набувають слави лише через роки після смерті. Він ще за життя досяг успіху і визнання. І, звичайно ж, залишив нащадкам неабияку літературну спадщину, яка досі дуже популярна у всьому світі.
Цікаві факти з життя Діккенса: - Перші публікації Діккенса були надруковані у лондонських газетах. Це були нариси, що описують життя і соціальне становище дрібної буржуазії, що руйнується. - Гучну славу письменнику приніс його перший роман «Посмертні записки Піквікського клубу». - У 90-х роках минулого століття його портрет красувався на англійській банкноті номіналом десять фунтів. - Усього з-під пера Чарльза Діккенса вийшло 16 романів і безліч менших творів. - Твори Діккенса багато разів ставали об'єктами екранізацій. Загалом фільмів, мультфільмів та серіалів за мотивами його творчості було знято близько ста вісімдесяти.
Одним з найпопулярніших та найкращих оповідань Чарльза Діккенса вважається "Різдвяна пісня в прозі" (1843). У цю книгу просто неможливо не закохатись. У творі розповідається про старого скнару, жадібного чоловіка Скруджа Ебенезера та його історію життя. Розповідаючи її, Чарльз Діккенс хотів нагадати людям про справжню сутність і сенс цього чудового свята. Повість написано легко й водночас глибоко, з великою любов’ю. Тож не дивно, що ця книжка одразу стала сенсацією та справила неабиякий вплив на укріплення різдвяних традицій в XIX ст. Вона й досі залишається живою й актуальною, промовляючи до людських сердець та створює неперевершену святкову атмосферу. Захоплююча, повчальна історія, що змушує замислитись, і саме те, що потрібно холодного зимового вечора. Запрошуємо всіх, хто ще не встиг ознайомитись з творами Чарльза Діккенса, до нашої бібліотеки!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...