среда, 1 ноября 2017 г.

костюмована вечірка


У центральній бібліотеці Чугуївської централізованої бібліотечної системи відбулася костюмована вечірка присвяченаХелловіну. На моторошне свято завітали учні ЗОШ №7, які на один вечір перевтілилися у різних химерних істот. 

Бібліотекарі запропонували школярам взяти участь у веселих конкурсах та іграх, згадати відомі фільми жахів та героїв літературних творів, проявити артистичні здібності та фантазію. Завершилося свято дефіле в карнавальних костюмах, під час якого кожен міг створити свій неповторний страхітливий образ.



Традиція святкувати напередодні Дня всіх святих Хелловін зародилася в англомовних країнах та пов’язана з віруваннями давніх кельтів. Наразі первісний сенс свята майже втрачено. Цього дня прийнято прикрашати оселі, веселитися, влаштовувати костюмовані та тематичні вечірки, фестивалі, розповідати страхітливі історії. Головним символом свята залишається «ліхтар Джека» — гарбуз на якому вирізане зловісно усміхнене обличчя, а в середині встановлена запалена свічка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...