пятница, 19 января 2018 г.

Борис Чичибабін: обов'язок жити!


18 січня з ініціативи колективу центральної бібліотеки Чугуївської ЦБС відбувся вечір пам’яті з нагоди 95-річчя з дня народження поета-шестидесятника, лауреата Державної премії СРСР, нашого видатного земляка Бориса Чичибабіна «Обов’язок жити». 

Почесними гостями заходу виступили заступник міського голови Тетяна Вінник, дружина поета Лілія Карась-Чичибабіна, засновник літературного музею імені Б. Чиччибабіна у ЗОШ №1 Тетяна Фурсова, член Спілки письменників України Олена Чернишова.



Під час зустрічі присутні побачили унікальні відеозаписи на яких поет читає власні вірші, послухали спогади сучасників про Бориса Олексійовича, відчули особливу чичибабінську енергетику. Учні ЗОШ №1 підготували виступ присвячений взаємовідносинам поета та його музи — Лілії Семенівни Карась-Чичибабіної. Вихованці ЗОШ №7 читали неймовірно зворушливі вірші Бориса Чичибабіна, присвячені природі та тваринам.




Проте напевно гостям найбільш запам’ятається виступ людини, яка довгі роки виступала опорою та підтримкою Бориса Чичибабіна — Лілії Карась-Чичибабіної. Лілія Семенівна висловила слова вдячності чугуївцям, які зберігають пам’ять про Бориса Олексійовича, а також подарувала тритомну збірку творів поета та спогадів про нього.

…Никому души не сдам.
Школа. Молодость. Чугуев.
Десять тысяч поцелуев

Милым репинским местам…


Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...