суббота, 24 марта 2018 г.

« Зупинимо туберкульоз разом»


У сучасному світі від туберкульозу гине більше людей, ніж від основних інфекцій разом взятих, включаючи чуму, холеру, малярію, СНІД та інші. Третина населення світу заражена туберкульозом і наражається на ризик тяжко захворіти.
Що таке туберкульоз і як ним можна заразитися.
        Туберкульоз - одне з найбільш давніх і широко поширених хронічних інфекційних захворювань. Вчені вважають, що ця хвороба навіть старше людини, так як до неї схильні багато представників тваринного світу, в тому числі риби та плазуни, які освоїли Землю задовго до наших предків.
24 березня - Всесвітній День боротьби з туберкульозом.
  Саме в цей день в 1882-му році в Берліні мікробіолог Роберт Кох поінформував світ про зроблене їм відкритті бактерії туберкульозної палички (палички Коха) - збудника туберкульозу - хвороби, яка до цих пір загрожує кожному з нас.



І сьогодні, напередодні цього дня, для  бесіди з учнями ЗОШ № 1 6-В класа (кл. керівник Суворова Марина Іванівна) бібліотекарі Чугуївської Центральної бібліотеки  запросили  в гості дитячого лікаря-фтизіатра Чугуївської ЦРЛ Гречко Світлану Володимирівну.
Вона познайомила дітей з поняттям, що таке «туберкульоз», шляхами його зараження, а також як захиститися від інфікування і захворювання туберкульозом, пояснила необхідність профілактичних щеплень від туберкульозу, назвала основні ознаки цього захворювання
Наприкінці бесіди малеча подивалася ролик про шкоду паління.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...