вторник, 3 апреля 2018 г.

«Пасхальні сувеніри»


На передодні Великодня , бібліотекарі  Чугуївської ЦБС провели майстер клас «Пасхальні сувеніри» та презентували виставку писанок. Ось, що вийшло.


До свята Великодня ще залишилось трохи часу, тож Ви також зможете зробити власну писанку та подарувати її своїм рідним та близьким.
Великдень або Воскресіння Христове - стародавнє свято для всього православного світу.

Одним із головних символів свята Великодня стали фарбовані яйця. Коріння традиції лежать в легенді про те, як Марія Магдалина прийшла зі звісткою про воскресіння Христа до імператора Тиберія і піднесла в дар біле яйце. Імператор відповів, що воскресіння неможливо так само, як і неможливо змінити колір яйця з білого на червоний. Але яйце набуло червоний колір - символ крові Ісуса. Яйце символізує життя, оновлення, процвітання. Фарбування яєць переросло в ціле художньо - прикладне напрямок. Розфарбовують натуральні яйця, дерев'яні, фарфорові, паперові, з дорогоцінних металів. Існує безліч напрямків і технік розписів. Найпоширенішими є крашанки - різнокольорові однотонні яйця та писанки - розписані візерунками кольорові яйця. Візерунки символічні й продовжують тематику відродження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...