среда, 25 апреля 2018 г.

Презентація книги Леоніда Жукова «Біла ворона з хвостом павича»



24 квітня 2018 року відомий харківський телеведучий та медіа менеджер Ігор Жуков презентував у Чугуєві поетичну збірку свого батька Леоніда Жукова «Біла ворона з хвостом павича». Презентація проходила у Центральній бібліотеці Чугуївської централізованої бібліотечної системи.
«Леонід Жуков відомий у нашому місті, та і загалом на Слобожанщині, як талановитий журналіст. Понад чверть століття він працював у газетах Чугуєва та Харкова, трудився кореспондентом у видавництвах “Червона зірка”, “Вечірній Харків”, “Промінь”. Але справою всього його життя залишалося поетична творчість», — наголосив Ігор Жуков.
У редакції місцевої газети Леонід Григорович пройшов шлях від позаштатного співробітника до завідувача відділів листів та сільського господарства.  Його статті відрізнялися особливою авторською манерою.
Проте найбільше літературний талант Леоніда Жукова розкрився у віршах. На сторінках збірки автор постає тонким ліриком, філософом, патріотом, борцем за правду та справедливість. Леонід Жуков не боявся експериментувати з жанрами. Вірші у збірці згруповано не у звичні читачу цикли, а в «поетичну скирту зі снопів ліричних поезій».
«Батько почав писати вірші у віці 25 років. Але по-справжньому зміг присвятити себе літературній творчості тільки в останні роки життя. Він творив без зупинки — і вдень, і вночі — наче боявся, що не встигне. У нього не вистачало часу на публікацію своїх віршів — настільки був захоплений творчістю. До свого 75-річного ювілею він не дожив всього місяць. Леоніда Жукова не стало у вересні 2014 року, але творчість поета продовжує жити», — відзначив Ігор Жуков.

Цікавою є і сама структура представленої збірки — у вигляді книги-алігата — одна сторона присвячена віршам Леоніда Жукова, а інша — містить вірші його сина Ігоря.

Презентація проходила у форматі вільного спілкування, адже на заході зібралося чимало людей, які особисто знали Леоніда Жукова — колеги з реакції газети «Червона зірка». Зокрема, Світлана Гончарова, яка працювала головним редактором, Галина Тарасенко, завідуюча відділом редагування, Євгенія Журавльова, завідуюча відділом листів, Любов Самойленко співробітниця газети.
Присутні відзначили надзвичайну ерудованість та обізнаність Леоніда Жукова, його сильну громадянську позиції, бажання завжди відстоювати правду.

Наприкінці зустрічі Ігор Жуков подарував книги гостям презентації та бібліотекам Чугуївської централізованої бібліотечної системи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...