вторник, 18 декабря 2018 г.

Миколай, Миколай, подарунки роздавай





19 грудня улюблене свято всіх дітей — День Святого Миколая-Чудотворця.
 Темної грудневої ночі цей добродій спускається з небес до українських малюків, аби крадькома залишити біля їхніх ліжечок омріяні подарунки. На золотих санях з білими кіньми, в ошатному вбранні та з мішком гостинців, обходить він усі будинки, де в цей час міцно сплять дітлахи.
Чудотворця супроводжують янголи, але й чортенята тут-як-тут: намагається переконати Святого Миколая, що вкраїнські дітки вкрай нечемні та не заслуговують небесних дарунків. Але його старання марні, Миколай сам знає про всі заслуги та витівки дітвори, і давно вже записав у своїй Золотій книзі, кому дістануться ласощі, а кому і срібляста різочка.
 Миколая-Чудотворця завжди вважали покровителем бідних, знедолених та незаслужено скривджених. Вірили також, що він опікується дітьми, студентами, моряками, воїнами та лучниками.
Діти отримували обновки (нові чобітки або кожушину), горіхи та сушені фрукти.
На Харківщині влаштовували триденні Миколині святки, під час яких готували кутю та варили узвар. Чим смачнішими виходили страви, тим багатшого врожаю плодів та пшениці чекали наступного року.
В нашій країні це свято набуває все більшої популярності. Його чекають дорослі і діти.
Тому сьогодні, 18 грудня до нас завітали учні 1-го класу ЗОШ № 1, класний керівник Нікіфорова Олена Юріївна.
Бібліотекари розповіли діткам легенду про Святого Миколая. Показали мультфільм.
Малеча передавала  зірочку і загадували бажання, які обіцяв виконати св. Миколай.  Зустрічала казкових персонажів та Святого Миколая, відгадували загадки, танцювали, співали, водили хоровод.











Наприкінці свята Святий Миколай подарував діткам солодощи , побажав добра, здоров’я і злагоди.





















Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...