пятница, 31 июля 2020 г.

Уроки магії ві Гаррі Поттера


Автору книг про юного чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг, яка першою в світі заробила мільярд доларів письменницькою працею 31 липня виповнюється 55 років.

Джоан Роулінг народилася 31 липня 1965 року в Йейте в графстві Глостершир (Англія).

У 1990 році Джоан їхала до Лондона з Манчестера, і на середині шляху поїзд зупинився на чотири години. У якийсь момент у свідомості Роулінг почала вимальовуватися історія в стилі фентезі, причому настільки яскраво і барвисто, ніби Джоан про це вже десь читала. Я почала писати "Філософський камінь" в той же вечір », - розповідає письменниця. У 1995 році Джоан Роулінг поставила крапку в написанні книги «Гаррі Поттер і Філософський камінь». За наполяганням сестри письменниця зважилася відправити свій рукопис в 12 видавництв. Всі вони відмовили їй в публікації. . І лише один літературний агент погодився посприяти Роулінг в просуванні її роману. Пройшов цілий рік, перш ніж Джоан отримала обіцянку опублікувати її книгу лондонським видавництвом Bloomsbury. У 1997 році «Гаррі Поттер і Філософський камінь» вийшов накладом у тисячу примірників. Причому половину розосередили по громадським бібліотекам. Книга викликала фурор серед читачів, а саму письменницю не встигали подавати то до однієї, то до іншої літературної нагороди. Весь світ жив в очікуванні виходу наступної частини «Гаррі Поттера».

Небувалий ажіотаж навколо «Гаррі Поттера» привернув увагу відомих кінокомпаній. Але спритнішим за всіх виявився Warner Bros Pictures, яка після виходу першої ж книги, передчуваючи колосальний успіх, домовилася з письменницею про права на зйомку за 1,5 мільйона доларів.

У 2004 році Forbes назвав Джоан Роулінг першою людиною, який став доларовим мільярдером за допомогою написання книг.

«Гаррі Поттера» можна прочитати на 65 мовах світу.

Працівники центральної бібліотеки Чугуївської ЦБС підготували книжкову виставку до дня народження письменниці.



Запрошуємо до центральної бібліотеки!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

УВАГА, НОВИНКА!

З пилу з жару до нашої бібліотеки потрапила книга відомого історика-лінгвіста, яка розкриває тему походження української мови та етноса в ці...